heroandthedragonorg

Η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια το 1948.

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς διαφορετικός. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι μας, οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν παύουν να υπάρχουν. Βάλαμε μυαλό και ψυχή σε σκέψη και βρήκαμε τρόπο για άλλη μια φορά! Με μόνη συντροφιά το ποδήλατο μας, καταφέραμε να επισκεφθούμε αρκετές οικογένειες και να καταγράψουμε τις ανάγκες τους. Έτσι, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα αναγκαία των...

Έχοντας περάσει πολλές μέρες σε νοσοκομεία ως ασθενής, κι έχοντας γνωρίσει πολλούς μικρούς φίλους που, όχι μόνο περνούν καιρό εκεί, αλλά πολλές φορές δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή ούτε με τα αδέρφια τους, μπορώ να σας το επιβεβαιώσω:

#ΠαγκοσμιαΗμεραΚαταΤουΚαρκινουτηςΠαιδικηςΗλικιας
Διαβάζοντας ότι 8/10 παιδιά θεραπεύονται, νιώθω κάποια ανακούφιση. Μια ερώτηση έχω ακόμη. Έως πότε τα παιδιά μας θα έρχονται αντιμέτωπα με την ελλιπή οργάνωση της χώρας μας; Μου ήρθαν ήδη 10 παιδιά στο μυαλό που την προηγούμενη χρονιά έχασαν τη ζωή τους επειδή τα χαρτιά δε συμπληρώθηκαν έγκαιρα,...

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 50.000 ασθενείς κάθε χρόνο, ενήλικες και παιδιά, αναζητούν συμβατό εθελοντή δότη.Γιατί να γίνω δότης?

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος, που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία και δεν υπάρχει πρόληψη.Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά: οι σύγχρονες θεραπείες κάνουν την...

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για τη χριστουγεννιάτικη μαγεία!🎄Κι εμείς φέτος είπαμε να μεγαλώσουμε την αγκαλιά όσων αφορά την εθελοντική μας δράση. 👩‍👩‍👧‍👦
Οι γνωστοί συνένοχοι λοιπόν, προσκαλούμε κι όλους εσάς στην προσπάθειά μας να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Όχι μόνο για ογκολογικά τμήματα, αλλά και εκείνα τα παιδιά που...

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα μας, το μόνο που έχετε να κάνετε, λόγω του ότι δε δεχόμαστε χρηματικές δωρεές, είναι να προσφέρετε στην ομάδα μας τα παιχνίδια που θα δοθούν στα Ογκολογικά Τμήματα.

Γιατί πρέπει να εμβολιάσω το παιδί μου;
Οι εμβολιασμοί είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για να βελτιώσουν το επίπεδο υγείας τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.
Βοηθούν στην προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από διάφορες μολυσματικές ασθένειες που προκαλούν σοβαρές επιπλοκές ακόμη και το θάνατο. Είναι...

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, συγκεντρώνουμε είδη χειροτεχνίας για την κατασκευή καρτών για τους μικρούς μας ήρωες. Λόγω των πρόσφατων συμβάντων, θα προηγηθεί η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πλημμύρα συνανθρώπους μας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σπίτια, βιός και κόπους μιας ζωής.

Θα συγκεντρώνουμε από 20/11/17...

Ο καρκίνος αποτελεί ένα αναπάντεχο και ιδιαίτερα στρεσογόνο γεγονός της ζωής του παιδιού και της οικογένειάς του. Είναι λογικό να φέρνει στην επιφάνεια κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία είναι σημαντικό να απαντηθούν με ειλικρινές και εμπεριστατωμένο τρόπο. Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, που προκαλεί ο καρκίνος,...

Στις αναπτυσσόμενες χώρες ο παιδικός καρκίνος, είναι η κύρια αιτία θανάτου από την νόσο στις ηλικίες από 1-14 ετών. Κάθε χρόνο περίπου 130 εμφανίζουν την νόσο, από τα 1.000.000 παιδιά στις ηλικίες 0 έως 14 ετών.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι εξ' αυτών το 70% μπορεί να θεραπευτεί αν η νόσος διαγνωστεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί κατάλληλα.
Δυστυχώς...

Οι ζωές εκείνων των παιδιών που ο αδελφός ή η αδελφή τους έχει καρκίνο, αλλάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Τα συναισθήματά τους για το αδελφάκι τους με τον καρκίνο και για την ιδιαίτερη φροντίδα που λαμβάνει - απολαμβάνει μπορεί να τους γεννά πολλά διαφορετικά συναισθήματα.
Μπορεί να νιώθουν λύπη που είναι άρρωστο. Μικρότερα παιδιά μπορεί ακόμη να...

Οι πληροφορίες που θα διαβάσετε σε αυτό το τμήμα, μπορεί επίσης να αποδειχθούν χρήσιμες τόσο για εσάς, όσο και για το παιδί σας, τα άλλα παιδιά της οικογένειας, την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους σας.
Mία από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μία οικογένεια με παιδί με καρκίνο είναι η συνέχιση της καθημερινότητας.
Το να προχωρήσετε...

Η πρώτη σας ερώτηση ίσως να είναι «Πρέπει να πω στο παιδί μου για τον καρκίνο;». Μπορεί να θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας, αλλά τα παιδιά συνήθως γνωρίζουν εάν κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Οι διάφοροι τύποι του καρκίνου μπορεί να εμφανιστούν και στα παιδιά όπως στους ενήλικες, αλλά στα παιδιά παρουσιάζονται αιφνίδια.
Ένα παιδί με καρκίνο είναι μία ψυχοφθόρος δοκιμασία ακόμα και για τις πιο δυνατές οικογένειες.
Η καλύτερη προσέγγιση είναι να είστε ειλικρινής με το παιδί σας για την ασθένειά του και να το στηρίζετε. Και εσείς και η...

heroandthedragonorg