heroandthedragonorg

Στις αναπτυσσόμενες χώρες ο παιδικός καρκίνος, είναι η κύρια αιτία θανάτου από την νόσο στις ηλικίες από 1-14 ετών. Κάθε χρόνο περίπου 130 εμφανίζουν την νόσο, από τα 1.000.000 παιδιά στις ηλικίες 0 έως 14 ετών.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι εξ' αυτών το 70% μπορεί να θεραπευτεί αν η νόσος διαγνωστεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί κατάλληλα.
Δυστυχώς...

Οι ζωές εκείνων των παιδιών που ο αδελφός ή η αδελφή τους έχει καρκίνο, αλλάζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Τα συναισθήματά τους για το αδελφάκι τους με τον καρκίνο και για την ιδιαίτερη φροντίδα που λαμβάνει - απολαμβάνει μπορεί να τους γεννά πολλά διαφορετικά συναισθήματα.
Μπορεί να νιώθουν λύπη που είναι άρρωστο. Μικρότερα παιδιά μπορεί ακόμη να...

Οι πληροφορίες που θα διαβάσετε σε αυτό το τμήμα, μπορεί επίσης να αποδειχθούν χρήσιμες τόσο για εσάς, όσο και για το παιδί σας, τα άλλα παιδιά της οικογένειας, την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους σας.
Mία από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μία οικογένεια με παιδί με καρκίνο είναι η συνέχιση της καθημερινότητας.
Το να προχωρήσετε...

Η πρώτη σας ερώτηση ίσως να είναι «Πρέπει να πω στο παιδί μου για τον καρκίνο;». Μπορεί να θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας, αλλά τα παιδιά συνήθως γνωρίζουν εάν κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Οι διάφοροι τύποι του καρκίνου μπορεί να εμφανιστούν και στα παιδιά όπως στους ενήλικες, αλλά στα παιδιά παρουσιάζονται αιφνίδια.
Ένα παιδί με καρκίνο είναι μία ψυχοφθόρος δοκιμασία ακόμα και για τις πιο δυνατές οικογένειες.
Η καλύτερη προσέγγιση είναι να είστε ειλικρινής με το παιδί σας για την ασθένειά του και να το στηρίζετε. Και εσείς και η...

Τα συμπτώματα δεν είναι ειδικά και παρατηρούνται σε πολλά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ σε συνεργασία με το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και την υπογράφουσα, έχουν εκδώσει ανάλογο ενημερωτικό φυλλάδιο, όπου τα αρχικά γράμματα των λέξεων παραπέμπουν στα...

heroandthedragonorg